Vijf verdachten uit regio Haarlem aangehouden in verband met oplichting, witwassen en drugs

© Foto: ANP

Haarlem

Vier mannen en een vrouw uit Haarlem, Bloemendaal en Velsen zijn donderdag aangehouden op verdenking van oplichting, onder andere via internet, witwassen en diefstal. Eén van de verdachten wordt ook aangeklaagd voor drugsbezit.

Het gaat om drie mannen van 51, 26, 25 en 20 jaar uit de gemeenten Haarlemmermeer, Bloemendaal en Velsen, en een 34-jarige vrouw uit de Haarlemmermeer. De 26-jarige man wordt naast oplichting ook verdacht van drugsbezit, de eventuele betrokkenheid van de 20-jarige man hierbij wordt nog onderzocht.

Motorclubs

De politie kwam de verdachten op het spoor na onderzoek naar leden van lokaal gevestigde motorclubs. Drie woningen in de gemeente Haarlemmermeer en Haarlem zijn vervolgens strafrechtelijk doorzocht op verdenking van oplichtingspraktijken. De gemeente controleerde de panden op illegale bouw (bouw zonder vergunningen), de Belastingdienst was aanwezig om een belastingschuld te innen. De Douane verleende bij de actie bijstand met een geldhond.

Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op dure horloges en een auto. Die kunnen na een eventuele veroordeling gebruikt worden om geleden schade van de slachtoffers terug te betalen.

Drugs

In een pand in Haarlem werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Hier werd de hennep ook verwerkt tot bijvoorbeeld hennepchocolade, hennepolie en henneplolly’s. Ook vond de politie een hoeveelheid harddrugs. Hierbij ging het om ruim honderd pillen, vermoedelijk XTC. De drugs zijn in beslaggenomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.