DNA-spoor na poging verkrachting in Zandvoort leidt naar Roemeen

DNA-spoor na poging verkrachting in Zandvoort leidt naar Roemeen
ZANDVOORT

Een 39-jarige man uit Roemenië is in het buitenland opgepakt voor de poging tot verkrachting van een vrouw in Zandvoort in juni vorig jaar. DNA-sporen op het slachtoffer hebben tot de aanhouding geleid, de man is naar Nederland overgebracht en zit vast.

De vrouw deed in juni 2018 aangifte en verklaarde daarin dat zij ’s nachts op straat was belaagd door een man, die haar met geweld probeerde te verkrachten. De vrouw wist de man van haar af te vechten en de man ging er uiteindelijk vandoor.

De gewonde vrouw werd na de aanval onderzocht in het Centrum Seksueel Geweld, waar sporen werden veiliggesteld. Hierbij werden sporen aangetroffen met mannelijk DNA. Dit DNA kwam niet voor in de Nederlandse DNA-bank, maar wel in de internationale databank. De man werd daarna internationaal gezocht.

Eerder deze maand werd de verdachte aangehouden in het buitenland. De 39-jarige Roemeen is inmiddels naar Nederland overgebracht, waar hij is ingesloten en is verhoord. De man zit nog steeds vast, de rechter-commissaris heeft zijn voorarrest met 14 dagen verlengd. Woensdag wordt op nieuw naar zijn voorarrest gekeken.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie