Koninklijke onderscheiding voor Geoffrey Courchaine

De gedecoreerde Geoffrey Courchaine© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Leontien van Engelen
Haarlem

Hij werd er totaal door verrast. Geoffrey Courchaine is zondagmiddag na de laatste voorstelling van De dertiende Rij in de Stadsschouwburg van Haarlem door burgemeester Elbert Roest van Bloemendaal onderscheiden met de versierselen die horen bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Courchaine kreeg de onderscheiding opgespeld vanwege zijn verdiensten voor de Stichting ’De Haarlemse Theatermakers’ die hij in 2003 oprichtte met zijn in 2016 overleden broer Don.

Geoffrey Courchaine schreef talloze theaterstukken waaronder De Dertiende Rij die het afgelopen weekeinde drie keer met succes in de Stadsschouwburg Haarlem werd opgevoerd. Het stuk werd, met regisseur Marijke Kots, speciaal geschreven vanwege het honderdjarig bestaan van de Schouwburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In zijn speech roemde burgemeester Roest de bevlogenheid en inventiviteit van Couchaine waarmee hij er steeds in slaagt om voorstellingen van de grond te krijgen. Ook sprak Roest over de twijfel die Courchaine had na het overlijden van zijn broer om door te gaan met het maken van De Dertiende Rij.

,,U heeft de kracht gevonden om dit project tot een goed einde te brengen, al was het misschien alleen maar om het aan hem te kunnen opdragen. Ongetwijfeld zou hij ongelofelijk trots zijn geweest op het eindresultaat.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.