Man met hamer overviel pizzeria in IJmuiden [video]

Man met hamer overviel pizzeria in IJmuiden [video]
De overvaller met de hamer.
© Foto politie
IJmuiden

De gewapende overvaller die begin november 2018 in het New York Pizza-filiaal aan de IJmuidense Kennemerlaan voor consternatie zorgde, is nog niet opgepakt. Om te proberen hem te achterhalen, bracht de politie donderdagavond onder meer bewakingscamerabeelden naar buiten waarop de man is te zien.

Bruikbaar

De beelden - opgenomen in de pizzazaak - werden getoond in het opsporingsprogramma Bureau NH van regionale omroep NH Nieuws.

,,Ze zijn niet haarscherp, maar wel bruikbaar’’, zegt een van de rechercheurs die bij de zoektocht naar de overvaller zijn betrokken. De rechercheur laat ook weten dat de dader volgens ooggetuigen gewapend was met een (klauw)hamer.

Lees ook: Wachten op doorbraak na overval op pizzazaak IJmuiden

De politie heeft gesproken met de personeelsleden van New York Pizza die op de avond van de overval aan het werk waren. Zij hoopt dat eventuele andere getuigen nieuw licht op het incident kunnen werpen. ,,Want er zit weinig schot in de zaak’’, aldus de rechercheur.

De gewapende overvaller drong op zaterdag 3 november 2018 het New York Pizza-filiaal binnen. Hij bedreigde een personeelslid en eiste geld.

De overvaller wist er met buit vandoor te gaan, in de richting van de Jan Pieterszoon Coenstraat. De man is uiteindelijk weggereden in een auto, waarin mogelijk een handlanger van hem zat. Het zou gaan om een kleine, donkere wagen.

Hoeveel geld de man heeft meegenomen, wil de rechercheur niet zeggen. De politie onderzoekt nog of er een link is te leggen met soortgelijke incidenten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.