Fun Lovin’ Criminals naar Bevrijdingspop in Haarlem

1/2
Haarlem

De New Yorkse band Fun Lovin’ Criminals is een van de acts die zondag 5 mei op het hoofdpodium staan tijdens Bevrijdingspop in Haarlem. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Ook Popprijs-winnaar Ronnie Flex en Miss Montreal treden op tijdens het oudste - en gratis toegankelijke - bevrijdingsfestival van het land. Ronnie Flex is met zijn negenkoppige begeleidingsband Deuxperience de slotact van deze editie van Bevrijdingspop.

Hij stond in 2017 ook op het podium in de Haarlemmerhout, toen met Lil’ Kleine.

Fun Lovin’ Criminals is al sinds 1993 actief en brengt een mengsel van hiphop, rap, rock, blues en jazz. In 1999 kwam hun album Mimosa uit. Twintig jaar na dato verschijnt Another Mimosa. De band stond in juli 2017 nog bij Woodstock69 op het strand van Bloemendaal.

Miss Montreal staat niet alleen bekend om haar up tempo-nummers, maar zal ook zeker gevoelige nummers laten horen van van haar laatste studioalbum ‘Don’t Wake Me Up’. Op een van de andere podia treedt onder anderen E1 Ten, bij het grote publiek beter bekend als frontman van Gotcha!, op.

Hij presenteert zaterdag in het Patronaat in Haarlem zijn eerste solo-album The Lovefunk. Ook de band EUT en singer-songwriter Jordan Mackampa zijn door de organisatie gestrikt voor een optreden.

Al eerder werd bekend dat Van Dik Hout eveneens optreedt op 5 mei. Zij zijn tevens te gast van het Kennemer Jeugd Orkest tijdens het jaarlijkse Herdenkingsconcert op 4 mei. Komende tijd voegt de organisatie nog meer namen toe aan de line-up van Bevrijdingspop, dat vorige jaar 140.000 bezoekers had.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.