Olympia Haarlem en Terrasvogels buigen voor Roef!

Monne Reitsma
Schiedam

Met een Europees kampioenschap maar vooral een Olympisch Kwalificatie Toernooi is 2019 een belangrijk jaar voor softballend Nederland. Een jaar dat dit weekeinde werd afgetrapt met het jaarlijkse indoortoernooi in Schiedam.

,,Het is inderdaad een belangrijk jaar voor ons”, zegt international Karin Tuk. ,,Als we ons niet kwalificeren voor de Spelen van 2020 houdt het waarschijnlijk wel een beetje op.”

Lees ook: Terrasvogels en Olympia Haarlem hebben plezier bij honkbal in de zaal [video]

Bij mislopen van Tokio zouden wel eens een aantal internationals kunnen gaan stoppen, want het is de vraag of deze groep zich nog eens vier jaar kan opladen voor Parijs waar de sport overigens nog niet op het Olympische programma staat.

Voordat in de zomer de echte prijzen worden verdeeld eindigde Tuk met Terrasvogels in Schiedam als tweede. In de finale werd met 8-2 verloren van Roef! De Brabantse ploeg boog in de zesde inning met zeven punten een 1-2 achterstand om in de toernooiwinst.

Het was de eerste nederlaag van Terrasvogels uit Santpoort-Zuid in dit seizoen. In de halve finale had de ploeg gestreden tegen Olympia Haarlem dat in de tweede ronde met 2-1 moest buigen voor Roef!, dat vorig jaar het toernooi ook al wist te winnen.

Daardoor kwamen de Haarlemsen via een omweg alsnog in de halve finale. Daarin werd dus door zowel Olympia als Terrasvogels niet gescoord.

Na zes innings prijkte een 0-0 stand op het scorebord. De werpsters Eva Voortman (Olympia Haarlem) en Lizzie Clarijs (Terrasvogels) stonden elk drie honkslagen toe, maar die leverden geen punten op. Olympia eindigde daardoor evenals vorig jaar op de derde plaats.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen