Zoektocht op vindplaats menselijke resten

Zoektocht op vindplaats menselijke resten
Amsterdam

Het team onderwaterzoekingen van de landelijke eenheid zoekt zondag de plaats bij de Zuider IJdijk in Amsterdam af waar zaterdag een koffer met stoffelijke resten van een mens werd gevonden. ,,Het is een plaats delict. We willen onderzoeken of we er nog iets aantreffen wat interessant is voor ons onderzoek’’, meldt een politiewoordvoerder.

Aan de zoekactie doen ook het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) uit Urk mee, dat speciale dregapparatuur heeft. Deze vrijwilligers helpen de politie vaker bij dit soort acties.

De koffer werd zaterdagochtend gevonden langs de oever van de Zuider IJdijk. De koffer lag er echter al zeker sinds 11 januari, aldus de politie. Op die dag kreeg de politie al een melding dat daar een koffer lag, maar de politie wist het voorwerp toen niet te vinden. ,,Het is zo’n groot gebied, en de melder is niet ter plaatse gebleven’’, aldus de politiewoordvoerder.

Op zoek naar getuigen

Ook kon de politie niet in contact meer komen met de melder, die met een afgeschermd nummer belde. Zaterdag nam dezelfde melder echter weer contact op, aldus de woordvoerder. ,,We weten dus zeker dat die koffer er 11 januari al lag’’, zegt de woordvoerder. De politie is daarom nu op zoek naar getuigen die op 11 januari of de dag ervoor iets hebben gezien in de omgeving dat mogelijk met de zaak te maken heeft.

Wat er exact is aangetroffen, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat en wat de doodsoorzaak was. Mogelijk wordt hierover in de loop van de week meer duidelijk.

Meer nieuws uit Binnenland

Keuze van de redactie