Operation Hurricane wint derde voorronde Rob Acda Award [video]

Operation Hurricane wint derde voorronde Rob Acda Award [video]
Operation Hurricane.
© Publiciteitsfoto
Haarlem

Het op het Haarlemse conservatorium gewortelde rocktrio Operation Hurricane heeft afgelopen vrijdagavond zowel de juryprijs als de publieksprijs in de wacht gesleept bij de derde voorronde van de Rob Acda Award in het Patronaat. Daarmee heeft de groep zich geplaatst voor de finale van het jaarlijkse popmuziekconcours voor Haarlem en omgeving op vrijdag 19 april 2019.

De uiteindelijke winnaar van de Acda Award wint een keur aan prijzen, waaronder de openingsplek op het programma van Bevrijdingspop.

De jury prees de ‘spetterende show’ van het drietal. ,,Een optreden ‘waar je oren van gaan klapperen. Goede volle sounds, goede strot, goede uitstraling. Chapeau!”.

Als ‘Runner-up’ wees de jury Minor Citizen aan. ,,Minor Citizen vliegt er met gestrekt been in. Dit vlammende powertrio pakt het publiek vanaf moment één bij de strot.” Zij maken eveneens nog kans op een plek in de finale.

De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de vierentwintigste keer georganiseerd. Muzikanten die vandaag de dag meetellen in het Nederlandse popcircuit, als Yorick van Norden en Chef’Specials Joshua Nolet begonnen hun loopbaan als winnaar van de Acda Award.

Winnaars van de afgelopen jaren waren Nemsis (2018), Tony Clifton (2017) en Mantra (2016). De vierde voorronde vindt plaats op vrijdag 22 februari aanstaande.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie