Muzikale voorstelling MISSA in Petrakerk IJmuiden [video]

Muzikale voorstelling MISSA in Petrakerk IJmuiden [video]
Een muzikale voorstelling over het ontstaan van Holland in Velsen.
© Foto Ton Delfos
IJmuiden

MISSA is een voorstelling voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen, prachtige muziek en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis. Een productie van Música Extrema.

MISSA vertelt het verhaal het ontstaan van Holland. Over het gevecht tegen het water en de ontginning van land door de graven van Holland. Maar ook over het ontstaan van de steden en daarmee de stads- en burgerrechten.

De Slag bij Vlaardingen en het bijzondere leven van Jacoba van Beieren; de Gravin van Holland en Zeeland, passeren de revue. MISSA beschrijft het ontstaan van Holland tot aan de verwoestende Hoekse- en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke en alles vernietigende Sint-Elisabethsvloed.

MISSA is een muzikale voorstelling in elf delen. De Nederlandse liedteksten zijn geschreven door Jan Rot en het verhaal is geschreven door historici Tim de Ridder en Kees Nieuwenhuijsen. Het verhaal wordt verteld door Marga van Praag.

De muziek heeft elementen van de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantiek van de klassieke muziek, maar ook bepaalde soorten popmuziek, folklore en wereldmuziek. De muziek is gecomponeerd en gearrangeerd door Wim Warman en Ben van den Dungen.

De muziek wordt gebracht door het wereldwijd opererende orkest Música Extrema, vier vooraanstaande vocalisten van onder andere De Nederlandse Opera: Muriel van Dinteren, Claudia Patacca, Erik Slik en Jan Willem Baljet. Zij worden bijgestaan door het Engelmunduskoor Velsen-Zuid, gospelkoor S.I.G.N.

Muzikale voorstelling MISSA op zaterdag 19 januari. Aanvang: 20.15 uur, de deuren gaan open om 19.45 uur. Locatie: Petrakerk, Merwedestraat 7 in IJmuiden. Toegangskaarten: 17 euro. Online verkrijgbaar: www.musicaextrema.nl of aan de deur vooraf aan de voorstelling 20 euro. (Tenzij uitverkocht)

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.