CNV: Nieuwe cao vishandel is ’lekkerbekje’

CNV: Nieuwe cao vishandel is ’lekkerbekje’
IJmuiden

’Een lekkerbekje’, zo kwalificeert Wietze Kampen van CNV Vakmensen de nieuwe cao voor de visdetailhandel. Vanaf het begin dit jaar worden de lonen met 3,25 procent verhoogd en 2,25 procent per 1 januari volgend jaar.

,,Kampen: ,,De medewerkers die nu al salarissen hebben boven deze loonschalen krijgen loonsverhogingen van respectievelijk 2 en 2,25 procent.” De leden van de vakbond gaven onlangs hun akkoord aan de nieuwe cao-afspraken waarvan de onderhandelingen eind vorig jaar werden gevoerd.

In IJmuiden zijn veel mensen werkzaam in de visdetailhandel.Voor uitzendkrachten en flexwerkers is in de nieuwe cao bedongen dat zij op het moment van aanstelling meteen dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als medewerkers in vaste dienst. Dit betekent dat ook voor hen de individuele leerrekening toegankelijk wordt. Belastingvrij een cursus of studie volgen wordt door werkgever mogelijk gemaakt. Elke fulltime medewerker krijgt van zijn werkgever per jaar 200 euro gestort op zijn/haar eigen leerrekening. Deze is geheel naar eigen inzicht te gebruiken. Het budget blijft altijd toebehoren aan de medewerker.

Kampen: ,,Met deze collectieve arbeidsvoorwaarden hebben vakbond en werkgevers echt een slag geslagen in het aantrekkelijk houden en nóg aantrekkelijker maken van deze sector. Er wordt een werkgroep ingericht die uitzoekt hoe de bedrijfstak de concurrentie met andere sectoren beter aankan.”

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie