Okrah Donkor verkozen tot Haarlems Dagblad Man van het Jaar 2018 [video]

© Foto United Photos / Rob van Wieringen
Haarlem

Okrah Donkor is de winnaar van de Man/Vrouw verkiezing van het Jaar 2018. De verkiezing is georganiseerd door Haarlems Dagblad.

Dat is vrijdagavond in een volle Sociëteit Vereeniging bekendgemaakt door hoofdredacteur Hugo Schneider van de krant. Okrah Donkor (28) spant zich met veel succes in om jongeren in Schalkwijk van de straat te halen. De jongeren gaan dan bij de ’community’ Triple Threat sporten, maken muziek of doen hun huiswerk.

De winnaar, te midden van de andere kandidaten.

De nummers twee waren de viooldiva’s Suzanne Groot en Maria Eldering die optreden voor zieken in het Spaarne Gasthuis. Nummer drie is Minke Verstrepen, die voor onderzoek naar de ziekte van Lyme veel geld bijeen heeft gebracht.

In totaal werd er bijna zesduizend maal gestemd op de negen kandidaten voor deze eervolle titel. Okrah kreeg ruim 1800 stemmen. Hij is de community Triple Threat gestart, waar jongeren basketballen, dansen of bezig zijn met lifestyle.

Op deze manier haalt hij veel jongeren van de straat in Schalkwijk en wordt hij gezien als rolmodel. Okrah was zichtbaar ontroerd toen hij hoorde dat hij was gekozen. De emoties werden hem te veel. ,,Ik moet even bij zinnen komen voor ik kan reageren.’’ Zijn boodschap is: ’als je gelooft in jezelf dan kun je je dromen waarmaken’.

© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Applaus was er ook voor kandidaat Jos Wienen. De burgemeester was met beveiliging aanwezig.

Lees meer:

Kijk hier de livestream terug van vrijdagavond.

Hier vindt u het interview dat Haarlems Dagblad publiceerde met Okrah Donkor.

Hier staan alle kandidaten op een rij.

Dromen mag bij Triple Threat

Okrah Donkor in gesprek met Richard Stekelenburg van Haarlems Dagblad.
© Beeld uit onze livestream

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.