’Soef’ winnaar Amsterdamse Crosscompetitie

’Soef’ winnaar Amsterdamse Crosscompetitie
Dennis Souverein.
© Archief
Amsterdam

Het is Dennis Souverein gelukt de Amsterdamse Crosscompetitie op zijn naam te schrijven. Een tweede plaats in de slotwedstrijd in Uithoorn was voldoende voor de eindzege. Voor Ron Vroom was de negende overwinning in elf races niet voldoende. De lekke band in de tweede race bij HSV De Kampioen gooide roet in het eten.

Voor ’Soef’ was de wedstrijd op Sportpark Randshorn ook meteen de mooiste.

„Alles zat erin. Je kon snelheid maken, maar het was soms ook technisch. Op een ander deel van het parcours had je dan weer zware stroken”, aldus de 29-jarige renner van HRC Excelsior die met Niek Voogt en Sven Asjes aan de leiding reed.

„We waren heel erg aan elkaar gewaagd. Anderhalve ronde voor het einde reed Niek weg. Ik kon Sven voorblijven.”

De eindzege leverde Souverein een speciale wielertrui op. Menno Munster werd tweede voor Asjes.

Schrappen

Bij de mannen 40+ won Michael Breedt het klassement. De roep uit het peloton om reglementair het slechtste resultaat te kunnen schrappen van alle uitslagen kan inmiddels niet meer genegeerd worden in het komend seizoen.

Breedt won alleen bij Kampioen en moest in Uithoorn genoegen nemen met een twaalfde plaats. Voor de ongenaakbare Vroom, die in Nes aan de Amstel tweede werd, restte de tweede plaats.

„Het is zoals het is. Je kan met crossen altijd pech hebben. Hopelijk veranderen ze de regels. Dat zou veel beter zijn”, berustte de superieure renner van Excelsior in zijn klassering.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen