Onderzoek dodelijk motorongeluk in Hoofddorp

Arthur de Mijttenaere
Hoofddorp

’Mogelijk stond het verkeerslicht voor de automobilist nog op rood, mogelijk zijn de verkeerslichten verkeerd afgesteld’.

Er gaan, ook op de sociale media, verschillende verhalen rond over het dodelijke verkeersongeval afgelopen zaterdagmorgen in Hoofddorp. Een 46-jarige motorrijder uit Nieuw-Vennep kwam om het leven. Hij werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Hoofddorp, die met zijn personenauto stond te wachten voor het rode verkeerslicht in het vak voor linksafslaand verkeer op de N205.

De automobilist wilde linksaf slaan de Kruisweg op. Op het moment dat verkeer dat vanaf de N205 rechtdoor in de richting Nieuw-Vennep groen licht kreeg, trok de automobilist op. Vanuit tegengestelde richting kwam het slachtoffer aangereden op een motorfiets. De motor en de auto waren totaal vernield.

De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval en kijkt daarbij naar de afstelling van de verkeerslichten. Ook acht de politie het mogelijk dat het verkeerslicht voor de autorijder nog op rood stond.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.