Lavreysen troeft Büchli af op keirin

Baanwielrenners Matthijs Büchli, Jeffrey Hoogland, Nils van 't Hoenderdaal, Roy van den Berg en Harry Lavreysen met de prijs voor Sportploeg van het jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala 2018.© Foto ANP

APELDOORN

Harrie Lavreysen heeft de Nederlandse titel op keirin veroverd. De 21-jarige Brabander troefde in een sterk bezette finale titelverdediger Matthijs Büchli uit Santpoort-Zuid en Roy van den Berg af.

Met naast Lavreysen, Büchli en Van den Berg ook nog Jeffrey Hoogland, Sam Ligtlee en Koen van der Wijst in de baan was de finale van de keirin van internationaal topniveau.

Lavreysen was donderdag door de latere kampioen Büchli nog geklopt in de halve finale van de sprint. Op keirin nam de Brabander revanche en klopte hij de zilveren medaillewinnaar van Rio 2016. Lavreysen had zelf brons gepakt op de sprint.

Yoeri Havik en Wim Stroetinga schreven in Apeldoorn de afsluitende koppelkoers op hun naam. Ze fietsten zestig punten bij elkaar en dat was ruimschoots voldoende voor de nationale titel. Jan-Willem van Schip en Cees Bol eindigden met 48 punten als tweede. Het brons was voor Pim Ligthart en Jesper Asselman (41 punten).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen