Snel meer straten met parkeerverbod fiets bij station Haarlem

De Korte Rozenstraat staat vaak vol met fietsen.© Foto Wessel Mekking

Wessel Mekking
Haarlem

In de Korte Rozenstraat mag vanaf dinsdag geen fiets meer worden geparkeerd. Ook in een deel van de Rozenstraat en de Kenaustraat geldt vanaf 1 januari 2019 een verbod op het neerzetten van rijwielen buiten de fietsenrekken.

In de drie straten staat het vaak vol lukraak gestalde fietsen. Vooral in de smalle Korte Rozenstraat moeten automobilisten toeren uithalen om geen rijwielen te raken. Het verbod geldt in de Kenaustraat tussen huisnummer 6 en de Kruisweg. In de Rozenstraat mogen tussen nummer 22 en de Kruisweg geen fietsen meer buiten de rekken worden neergezet.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) Rozenstraat had gehoopt dat het stallingsverbod voor deze hele straat zou gelden. Om die wens kracht bij te zetten, heeft het bestuur bezwaar aangetekend tegen het nieuwe gemeentelijke fietsparkeerbeleid. Binnen enkele maanden wordt een reactie verwacht. Voor een deel van het appartementencomplex aan de Rozenstraat staat het vaak vol fietsen.

Het verbod is al jaren van kracht op het Stationsplein en een deel van de omgeving. Fietsers wordt opgeroepen om hun rijwiel gratis in de grote fietsenkelder neer te zetten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.