Nancy drinkt in januari geen alcohol. Doe je mee?

Nancy Ubert

Een drankje na de toneelrepetitie. Een wijntje na een drukke werkdag. Pimpelen met mijn vriendinnen, de donderdagse netwerkborrel en Prosecco Gold op zaterdagavond. Nu ik dit zo opsom, wordt het mij pijnlijk duidelijk hoeveel alcohol ik wekelijks drink. Het gekke is: ik kan prima zonder. Denk ik.

Ik ben ervan overtuigd dat ik geen alcoholist ben. Toch kan het geen kwaad om eens serieus naar mijn alcoholverbruik te kijken. En ik daag jou, lezer, uit om hetzelfde te doen! Samen met jou, een groep andere lezers van Vrij en sympathisanten uit mijn netwerk, wil ik de hele maand januari niet drinken.

31 Dagen nuchterheid, wat gaat ons dat brengen... Daarover schrijf ik in de maand januari wekelijks in Vrij. Als je wilt, mag je jouw ervaringen ook delen met het lezerspubliek, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Doe ook mee

We sluiten ons aan bij het landelijke initiatief IkPas, zodat we gezamenlijk ons alcoholgebruik pauzeren. En zeg nu zelf: wat is nu een maand op een mensenleven? Sluit je bij me aan! Wees net als ik even Vrij van alcohol.

Bij ’IkPas’ is een speciale Vrij-pagina gemaakt. Zo vinden we elkaar. Ga naar www.ikpas.nl/vrij, klik op de button en schrijf je in.

En vervolgens kun je me altijd e-mailen: n.ubert@hollandmediacombinatie.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.