Büchli prolongeert Nederlandse titel op de sprint

Mathijs Büchli is wederom de snelste op de sprint.© Archieffoto

Marcel Tabbers
Apeldoorn

Het is Matthijs Büchli gelukt zijn titel op de openingsdag van het NK baanwielrennen op de sprint te prolongeren.

Het niveau bij de mannen was op de sprint hoog met de wereld- en Europees kampioen in de baan, zo ondervond de winnaar van een zilver op de Olympische Spelen van 2016. ,,De finales zijn ondertussen hetzelfde als op wereldbekers of andere grote wedstrijden. Het gaat om prestige binnen de ploeg. Ik rijd liever tegen buitenlanders’’, aldus de Santpoorter.

Keirin

Of hij ook zijn keirintitel gaat prolongeren op de slotdag? ,,Dat is een stuk lastiger. Ze rijden allemaal tegen mij’’, aldus de 26-jarige renner.

De finale bij de individuele achtervolging was hetzelfde als de kwalificatie waarin Pieters met meer dan tien seconden sneller was dan Loes Adegeest. ,,De finale was eigenlijk geen finale. Toen ik haar in haalde was het over’’, aldus Pieters, die met het goud een mooi verjaardagscadeau had voor haar vriend Stefan Vreugdenhil. Tessa Dijksman werd vijfde en plaatste zich net niet voor de eindstrijd om het brons.

Bij de individuele achtervolging pakten negen rensters een volle ronde voorsprong. Pieters werd tweede met 44 punten achter de superieure wereldkampioene Kirsten Wild (61 punten). Dijksman (20 punten) werd achtste. ,,Het was een harde wedstrijd en ondertussen weet je dat je voor de tweede plek rijdt als Kirsten mee doet. Ze is zo sterk’’, aldus de 21-jarige Velserbroekse. Jesper Dijksman werd tiende op de scratch bij de junioren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen