Haarlemse plantenman Pim moet geduld hebben

Pim van Wanrooij bij zijn verwoeste kiosk.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Haarlem

Plantenman Pim van Wanrooij krijgt voorlopig geen uitsluitsel van de rechter over een mogelijke vergoeding voor zijn door een omgewaaide iep verwoeste kar.

De verkoper stelt de gemeente Haarlem aansprakelijk, omdat die de boom op het Emmaplein volgens hem had moeten kappen. De kantonrechter doet nog geen uitspraak, eerst moeten de partijen nog een keer voor de rechter verschijnen.

Van Wanrooij eiste in eerste instantie een schadevergoeding van tienduizend euro. Tijdens de zitting, medio november, meldde zijn raadsman Maarten Meijer dat hij best water bij de wijn wilde doen. Maar de vertegenwoordigster van de gemeente wilde toen niks weten van een schikking. Zij wenste een beslissing van de rechter.

Volgens Van Wanrooijs advocaat is de gemeente nalatig geweest, aangezien ze had moeten weten dat de 63-jarige iep op omvallen stond. Weliswaar werd een 'visuele controle' uitgevoerd, maar daar bleef het bij. Als de boom nader was onderzocht, was het witrot in de iep zeker aan het licht gekomen, betoogde raadsman Meijer.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.