Anonieme schenking van 10.000 euro redt Haarlems buurtcafé De Schalk

© Archieffoto United Photos

Richard Stekelenburg
Haarlem

Eigenares Nacima Khelfi van buurtcafé De Schalk aan het Terschellingpad gaat vol goede moed het nieuwe jaar in. De financiële nood is voor nu gelenigd. De anonieme weldoener die dat voor zijn rekening nam, meldt via de krant dat hij binnenkort een kijkje komt nemen.

10.000 euro was er half oktober nodig om de huurachterstand in te lopen. Een inzameling leverde aanvankelijk niet meer op dan een kleine 400 euro. Goedbedoeld, maar veel zoden zette het niet aan de dijk. Totdat een anonieme donatie binnenkwam van 10.000 euro.

De gulle gever meldt zich deze week bij de redactie. Niet om zich bekend te maken, maar om te vragen hoe het nou met De Schalk is afgelopen. ,,Nee, noem alsjeblief mijn naam niet! Dat levert maar reacties op waar ik niet op zit te wachten. Ik las destijds het artikel over deze mevrouw in Haarlems Dagblad en vond dat ik moest helpen. Ik kan niet in de portemonnee van de huurbaas kijken, maar zo’n mevrouw laat je toch niet zo zitten? Het leek me een mooi initiatief. Maar ik weet dus eigenlijk niet precies waar ze zit. Ergens in Schalkwijk. En ik heb in de krant of op de site niet meer gelezen of het nou goedgekomen was.’’

,,Wat leuk!’’, reageert Khelfi. ,,Laat het hem alsjeblieft weten dat hij hier van harte welkom is.’’

Met de donatie is de huurschuld, zoals die in oktober is vastgesteld door de rechter, afbetaald. Tussen huurder en verhuurder bestaat nog wel een verschil van mening over de status van het contract. Daarover oordeelt de rechter in het nieuwe jaar.

Lees ook: Huurconflict kringloopwinkel De Schalk met beheerder

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.