Stoltenborg moet afstoppen

Marcel Tabbers
Schaatsen

In Tijdens de schaatsmarathon in Breda reed Mats Stoltenborg in dienst van zijn ploeggenoten. Bart van der Vlugt werd tiende en Jeroen Janissen twaalfde.

Zijn zestiende plaats was niet de plek waar Stoltenborg op had gehoopt. ,,Er gingen tien man rond. Op dat moment reed ik aan kop van het peloton en omdat drie jongens uit mijn team mee zaten restte voor mij niets anders dan af te stoppen’’, aldus de 26-jarige Hoofddorper. ,,Het was een goede situatie en ik moest mezelf wegcijferen. Niet echt leuk voor mij, maar zo liep de koers. Volgende keer helpen ze mij. Deze keer haal ik de voldoening uit de een-twee van ons.” Robert Post won en Bart Swings werd tweede. Van der Vlugt werd tiende en laatste van de koplopers. ,,De tank was leeg’’, liet de Rijsenhoutse schaatser van team Brokers Flexibles weten. Janissen moest in de eindsprint van de tweede groep Daniel Niero voor zich dulden, maar reed zichzelf voor de tweede keer dit seizoen in de punten. Stoltenborg staat wel derde in het klassement na acht wedstrijden.

Bij de vrouwen werd Nicky van Leeuwen 24e en Maud Wijtkamp legde beslag op plek 26. ,,In de eindsprint kon ik niet goed mijn plek vinden’’, berustte Van Leeuwen in het resultaat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen