VSV krijgt punt in mindering

Voorzitter Hans Stoelman van VSV.© Foto United Photos / Rob van Wieringen

Velserbroek

Een door de tuchtcommissie van de KNVB opgelegde straf in de ’spookkaartenkwestie’ kost VSV een punt in de derde klasse C.

Zowel VSV club als tegenstander IVV is door de bond aangepakt voor ongeregeldheden in het onderlinge duel op 25 november in Velserbroek. Tegen het einde van dat treffen (0-2) was er een opstootje in het veld, waarmee zich ook supporters bemoeiden. Het tumult werd gesust en niemand heeft scheidsrechter Juninck daarbij een kaart zien trekken. Desondanks bleken er ’s avonds drie rode kaarten op het digitale wedstrijdformulier te prijken: twee voor de thuisclub en eentje voor een IVV-speler. De clubbesturen tekenden gezamenlijk protest aan. Desondanks werden er straffen uitgedeeld. Beide elftallen kregen een punt in mindering en een boete van honderd euro opgelegd.

Voorzitter Hans Stolman: ,,We gaan waarschijnlijk niet in beroep tegen de puntenminderring. Mensen betraden het veld om de boel te sussen maar volgens de regel van de wet heeft de KNVB gelijk. De schorsing willen we aanvechten, want er is nooit een kaart getrokken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen