Ikea verkoopt nu ook slimme rolgordijnen

Voor de inrichting van je slimme huis kun je tegenwoordig ook bij Ikea terecht. De Zweedse woongigant gaat slimme gordijnen met spraakbediening verkopen. De gordijnen kunnen ook worden bestuurd met een afstandsbediening of een smartphone-app, aldus Ikea.

Voor de spraakbediening is wel een slimme speaker of een telefoon met een slimme assistent vereist. Ikea biedt ondersteuning voor de Google Assistent, Amazon Alexa en Siri van Apple. Er verschijnen twee versies: een lichtdoorlatende (Kadrilj) vanaf 119 euro en een lichtdichte (Fyrtuyr) vanaf 149 euro.

Ze worden in meerdere maten verkocht. De rolgordijnen werken op een batterij, zodat je geen stroomkabels over de kozijnen hoeft te trekken. Overigens zijn slimme rolgordijnen niet het eerste ’slimme’ product van Ikea. Zo kun je de app bijvoorbeeld ook gebruiken om slimme verlichting mee te bedienen. In die markt concurreert de woonwinkel onder meer met Philips.

Daarnaast is Ikea een samenwerking aangegaan met de grote Chinese telecom-gigant, Xiaomi. Te verwachten is dan ook dat Ikea nog veel meer ’slimme’ producten zal gaan ontwikkelen en lanceren. De Fyrtur en Kadrilj zijn in 2019 verkrijgbaar.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.