Moslimexpo grote publiekstrekker in Vijfhuizen

Annemarie de Jong
Vijfhuizen

Een halal foodmarkt, honderd stands, kinderanimatie, workshops en tientallen gastsprekers.

In de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen barst zaterdag en zondag voor het eerst de tweedaagse ’Moslim Lifestyle Expo’ los. Een publiekstrekker voor iedereen die ’wil kennismaken met de leefwereld van de moslims in Nederland’, meldt de organisatie. Doel is het dichter bij elkaar brengen van moslims met verschillende achtergronden én moslims en niet-moslims.

De Moslim Lifestyle Expo is een ’combinatie van shoppen, overheerlijk eten, seminars en conferenties, nieuwe trends spotten, entertainment en workshops’. Op het programma staan thema’s als halal slachten in Nederland, islamitisch financieren, ondernemerschap en ’hoe omgaan met islamofobie’.

Bezoekers steken ook van alles op over opvoeden, ’een gezond huwelijk volgens de islamistische richtlijnen’, obstakels voor getrouwden en ontstressen. Speciaal voor vrouwen is er een workshop over je zelfvertrouwen een boost geven. Eten en drinken kan volop op de duizend vierkante meter grote foodmarkt, waar koks onder andere Marokkaanse, Turkse en Indonesische hapjes serveren. Van dolma’s tot stoofgerechten uit aardewerken tajines, alles honderd procent halal.

Het familie-evenement is beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 21.00 uur. Kaarten: vanaf €7,50.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.