Baansprinters met Matthijs Büchli Sportploeg van het Jaar [video]

AMSTERDAM

De Nederlandse baansprinters zijn woensdagavond gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Het team van wielrenners kreeg de meeste stemmen van de sporters en de vakjury tijdens het Sportgala in de Amsterdamse AFAS Live.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Matthijs Büchli uit Santpoort-Zuid, Nils van ‘t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland behaalden in februari van dit jaar op de WK in Apeldoorn de gouden medaille op de teamsprint, het olympische koningsnummer.

Van links naar rechts: baanwielrenners Matthijs Buchli, Jeffrey Hoogland, Nils van 't Hoenderdaal, Roy van den Berg en Harry Lavreysen met de prijs voor Sportploeg van het jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala 2018.© ANP

Die titel was de kroon op het werk na twee keer zilver op de voorgaande WK’s. De teamsprinters voegden daar in augustus in Glasgow nog de Europese titel aan toe. Roy van den Berg nam in die ploeg de plek in van Büchli.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oud-voetbalinternational Rafael van der Vaart kwam op het podium om de bijbehorende Jaap Eden Trofee uit te reiken. De wielrenners wonnen de verkiezing van de andere twee genomineerden, de hockeysters en de zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz.

,,We zijn ontzettend blij dat we deze prijs mogen ontvangen. Het is een enorme eer. We zijn blij dat onze prestaties door jullie op deze waarden worden geschat'', aldus Lavreysen.

,,Wat ons als team zo goed maakt, is dat we onze individuele belangen opzij kunnen zetten. Dat dit het mooiste jaar uit onze carrière is, is een feit. Voor de eerste keer is Nederland wereldkampioen geworden op dit onderdeel. Het uiteindelijke doel is goud halen op de Spelen van Tokio.''

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen