Meer vakantievluchten Schiphol

Napels wordt de nieuwe bestemming voor KLM.

Frans van den Berg
Schiphol

Het aanbod aan vakantievluchten vanaf Schiphol neemt de komende zomer toe.

KLM opent op 21 april een nieuwe lijn op Napels in Italië. Voor KLM wordt dit de tiende bestemming in Italië. In juli en augustus wordt dagelijks naar Napels gevlogen en in de andere maanden alleen in het weekend. Daarmee mikt KLM op vakantiegangers en mensen die een citytrip boeken.

Easyjet voert de vluchten naar Italië ook al op. Genua en Verona worden aan de netwerk van de maatschappij toegevoegd. Verder wordt nog op Pula in Kroatië gevlogen. De vluchten naar Pula en Genua starten op 25 juni en worden tot 1 september twee keer per week uitgevoerd. De vluchten naar Verona, dat in een regio met veel bedrijvigheid ligt, starten al vanaf 2 april 2019 en worden tot 26 oktober drie keer per week uitgevoerd.

Minder zakelijk

Hoewel Schiphol al vol zit, kunnen KLM en Easyjet de nieuwe vakantievluchten uitvoeren omdat in de zomermaanden minder passagiers op zakelijke bestemmingen zitten. Dan kan op een zakelijke bestemming gewoon een keer minder per dag worden gevlogen.

Recent wist Emirates een derde passagiersvlucht vanuit Dubai naar Schiphol te openen. Vier keer per week komt een Boeing 777 aan en vanaf 1 januari vijf keer per week. Dat naast de dagelijkse twee bestaande vluchten. Emirates wist deze ruimte te creëren door vrachtvluchten van Schiphol naar Maastricht over te hevelen.

Voller

Verder is nu al zichtbaar dat maatschappijen die toch willen groeien op Schiphol daarvoor grotere vliegtuigen inzetten. Ook zitten de toestellen voller. Dat verklaart waarom Schiphol in de afgelopen elf maanden met slechts 0,2 procent meer vluchten toch 3,5 procent meer passagiers wist te trekken. Het aantal passagiers steeg zo in elf maanden van 63,5 naar 65,7 miljoen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.