Nova College Haarlem biedt steeds meer ’topopleidingen’

Van onze verslaggever
Haarlem

Een aantal opleidingen aan het Nova College Haarlem heeft in de nieuwe mbo-keuzegids 2019 een goede beoordeling gekregen. Dat laat het schoolbestuur weten in een persbericht dat dinsdag is verspreid.

De opleiding ’facilitair manager’ op de Zijlweg in Haarlem en drie nieuwe opleidingen ’fastservice’ op de Paxlaan in Hoofddorp zijn bestempeld als topopleiding.

De andere opleidingen van het Nova College die het predicaat topopleiding 2019 hebben ontvangen zijn ’acteur en danser’, ’handhaver toezicht en veiligheid’, drie opleidingen laboratoriumtechniek, leidinggevende ’entertainment en events’ aan de Cosmo Academy in Haarlem, vier opleidingen sport en bewegen aan het CIOS in Haarlem en Hoofddorp en ’verpleegkundige’.

Van de topopleidingen staan de volgende opleidingen in de top vijf: leidinggevende entertainment en events in Haarlem komt landelijk gezien op de eerste plaats, de drie opleidingen laboratoriumtechniek op de tweede plaats, de opleidingen acteur en danser op de vierde plaats en de vier opleidingen sport en bewegen aan het CIOS in Haarlem en Hoofddorp komen op de vierde plaats.

Het Nova College is volgens de keuzegids mbo 2019 voor de derde keer op rij het beste roc van de Randstad en staat landelijk op de vijftiende plaats.

Voorzitter Snijders van het bestuur laat weten verheugd en trots te zijn over de uitkomsten en waardering. Het Nova College heeft overigens niet alleen topopleidingen: er zijn ook opleidingen die volgens de keuzegids uitkomen in de middenmoot en daaronder.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.