Tweede druk dagboek Spaarndamse kunstenares Mathilde Renes

Een van de tekeningen© Mathilde Renes

Een van de tekeningen uit het dagboek© Mathilde Renes

1 / 2
Jaap Timmers
Spaarndam

Het getekende dagboek van kunstenares Mathilde Renes uit Spaarndam beleeft zijn tweede druk. De belangstelling voor het boek overtreft het aanbod.

Het handgebonden boek bevat getekende impressies van het alledaagse leven van Renes. Sinds 1997 maakt zij iedere dag een creatie met pen en penseel.

De tweede druk telt 150 pagina’s en kent een gelimiteerde oplage. Het boek kost 30 euro , inclusief verzendkosten. Het is bij de kunstenares te bestellen.

De eerste uitgave kostte haar meer geld dan deze opbracht. ,,Dat is achteraf helemaal niet erg, ik ben er heel blij mee.’’

Het boek ligt inmiddels bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag - daar worden alle Nederlandse titels opgenomen. Maar ook de bibliotheek van het Rijksmuseum heeft een exemplaar besteld, wat Renes als een eer beschouwt.

Mathilde Renes begon twintig jaar geleden met haar dagboektekeningen om haar tekenvaardigheid te verbeteren. Onderwerpen zijn het bezoek van een vriendin, de viering van sint Maarten, boodschappen doen en de afwas ’s morgens na een uitbundig feest.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.