OM in beroep in zaak mishandelde Haarlemse agent Damien Kok [video]

Annalaura Molducci
Den Haag

Het openbaar ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een 19-jarige verdachte in de zaak van de mishandelde Haarlemse agent Damien Kok. De politieman werd op nieuwjaarsdag in het centrum van Leiden het ziekenhuis in geschopt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het OM kan zich niet vinden in de vrijspraak en de argumentatie daarvan. Ali H. werd afgelopen vrijdag vrijgesproken van het uitdelen van een ninja-trap op het linker onderbeen van Kok.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs tegen hem. Kok raakte even buiten westen en de enige andere ooggetuige verklaarde later bij de rechter dat ze zich niet zoveel meer herinnerde. Dat is voor de rechtbank onvoldoende bewijs om H. te veroordelen en dus volgde vrijspraak.

Kok die bij de zitting aanwezig was, reageerde zwaar teleurgesteld op de uitspraak. Hij was daarna niet meer in staat om commentaar te geven aan de verzamelde pers. De zaak heeft veel aandacht gekregen in de media. Kok is daarmee het boegbeeld van hulpverlenend Nederland geworden.

Hij kan door de trap zijn werk als agent hoogstwaarschijnlijk niet meer doen. Ook liep hij een post traumatische stress stoornis op en raakte het gezin zijn huis kwijt in de Haarlemse binnenstad.

Een actie om Kok en zijn gezin een kerstpakket te geven heeft begin deze maand ruim 25 duizend euro opgebracht. Kok liet toen meteen weten dat hij een deel van het ingezamelde geld aan de fonds voor getroffen agenten zou schenken.

Lees ook:

Verdachte van mishandeling Leidse agent Damien Kok vrijgesproken

Agent Damien Kok: ’Daar zit geen verdachte, dat is een dader’[video]

Mishandelde Leidse agent is alles kwijt

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.