Premium

Schrik in de buurt na dodelijk drama in Haarlemse Van Deventerstraat

Schrik in de buurt na dodelijk drama in Haarlemse Van Deventerstraat
Politieonderzoek bij de portiekflat afgelopen zondag.
© Foto Michel van Bergen
Haarlem

Terwijl hun twee zoons buiten in de sneeuw aan het ravotten waren, speelde zich zondag een afschuwelijk drama af in een portiekflat in de Van Deventerstraat in Haarlem: een 55-jarige Haarlemmer bracht zijn 38-jarige vrouw om het leven.

Een dag later herinnert hier niets meer aan in de normaal zo rustige straat in de Boerhaavewijk.

Lees ook: Man geeft zichzelf aan na ’ombrengen’ echtgenote in Haarlem

Enkel de verzegelingssticker op de voordeur van de woning is een stille getuige. De vitrages van de woning waar de vrouw stierf zijn dicht, net als bij alle buren in de portiekflat.

Op de deurmat van de woning liggen blauwe en rode kinderhandschoenen en een voetbal.

Basisschool

De verdachte van Afrikaanse komaf heeft zichzelf zondagmiddag aangegeven bij de politie met de boodschap dat hij zijn vrouw had omgebracht. De man werd meteen vastgezet. Even later vonden agenten het levenloze lichaam van de vrouw in de woning.

De jongetjes zijn ondergebracht bij een zorginstantie. De directeur van de katholieke Don Boscoschool bevestigt dat de broertjes daar op school zitten. De leerlingen en hun ouders zijn gisteren ingelicht. Maar verder wil ze, in overleg met de wijkagent, niet ingaan op op het drama.

Buren in de portiekflat kenden de familie niet heel goed of spreken geen of nauwelijks Nederlands. Een buurman in de portiekflat belt daarom zijn vriendin om de krant te woord te staan.

Zij vertelt aan de telefoon dat ze zondagochtend met haar kindje de deur uit was gegaan om te ontbijten bij haar ouders. Haar vriend had nachtdienst. Beiden waren dus niet thuis toen het ’s middags zo vreselijk misging en later tijdens het politieonderzoek.

„We kenden de familie nog niet zo goed, want we zijn hier net naartoe verhuisd. En ons kind is een jaar dus die speelt nog niet met buurkinderen. Ik heb er nooit geschreeuw of geruzie gehoord. Toen ik het nieuws zondag hoorde, ben ik natuurlijk enorm geschrokken, wat een vreselijk verhaal. Hierna durfde ik niet meer thuis te slapen en ben ik ’s avonds bij mijn ouders gebleven. Daar zit ik nog steeds omdat ik bang ben.”

Een andere buurvrouw wil alleen kwijt dat ze het ’heel erg’ vindt.

Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Vandaag of morgen wordt de verdachte voorgeleid om te bepalen of hij langer vast blijft zitten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.