’Vertrek Telstar-speler Elso Brito nog niet aan de orde’

Elso Brito speelt tegen Jong PSV mogelijk zijn laatste thuiswedstrijd voor Telstar.© Archieffoto

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar-trainer Mike Snoei gaat er vanuit dat linksback Elso Brito in de winterstop uit Velsen-Zuid vertrekt en vrijdag tegen Jong PSV zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek speelt. Technisch directeur Piet Buter geeft juist aan dat een winterse transfer niet aan de orde is.

,,Er is inderdaad interesse in hem”, zegt Buter. ,,Maar van een transfer is nog geen sprake. Sterker nog, ik durf er een flesje wijn op in te zetten dat hij ook na de winterstop voor Telstar speelt.”

Opvallend, want Mike Snoei gaf deze week aan dat Brito naar een ’heel mooie club’ vertrekt. ,,Naar wat ik weet is er vergaande interesse in Brito en gaat hij ons in de winterstop verlaten. Dat vind ik uiteraard erg jammer. We zullen er op moeten inspelen”, herhaalt Mike Snoei.

Zaakwaarnemer van Brito, Ronny van Es, geeft juist weer aan dat er van een akkoord met een andere club geen sprake is. ,,Dan had ik het je wel verteld. Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd. Elso is ook toe aan een volgende stap. Hij heeft nog een contract tot en met deze zomer. Of hij in de winter vertrekt of in de zomer moeten we afwachten.”

Brito is bezig aan zijn tweede seizoen bij de witte leeuwen en geldt als een van de sterkhouders van het team. Hij gaf eerder al aan dat hij hoopt op een transfer naar een ’laagvlieger’ in de eredivisie.

Telstar treft vrijdag met Jong PSV voor de tweede keer deze week een beloftenploeg. Van Jong AZ werd maandag uit met 0-2 gewonnen. Mike Snoei is zeer onder de indruk van Jong PSV en heeft zijn spelers deze week keer op keer gewezen op de kwaliteiten van de ploeg uit Eindhoven.

’Het is geen FC Barcelona’, zei aanvoerder Frank Korpershoek na de zoveelste waarschuwing zelfs tegen zijn trainer.

,,Dat klopt, maar je moet die jongens niet de kans geven om in hun spel te komen. Laat je ze voetballen dan ’freewheelen’ ze over je heen. Ze hebben Go Ahead Eagles met 5-1 van de mat gespeeld. Ze speelden toen erg goed. De score had hoger uit kunnen vallen. In de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden afgelopen maandag (1-2 voor Cambuur, red.) ontbraken er veel belangrijke spelers omdat die met het eerste van PSV mee waren naar Milaan voor de Champions League. Dit keer zijn ze weer compleet.”

Mogelijk krijgt Danny van Haaren wederom speeltijd tegen de Brabanders. De 21-jarige middenvelder kwam deze zomer over van Cambuur Leeuwen maar kwakkelde met blessures. Tegen Almere City kwam hij tot zeventig minuten, op bezoek bij Jong AZ viel hij verdienstelijk in. Snoei was tevreden over wat hij zag.

,,Hij liet zien dat hij brutaal kan zijn en fel. Ik wil dat mijn spelers niet bang zijn om fouten te maken. Ik ben nog nooit boos geworden omdat een speler de bal naar de verkeerde kleur, wel om het gebrek aan strijd of inzet.”

Jasper van Heertum kampt nog met een blessure en ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen