Burgemeester geeft compliment aan jongeren Haarlemmermeer

Burgemeester Schuurmans tijdens de facebookuitzending.
© Mediahuis
Hoofddorp

De live-uitzending van Haarlemmermeers burgemeester Marianne Schuurmans woensdag op facebook trok gemiddeld zo’n 75 kijkers.

Opvallend is dat er veel minder vragen door kijkers werden gesteld dan tijdens eerdere facebook-uitzendingen vorig jaar.

Schuurmans vroeg veel aandacht voor jongeren. ,,Een klein aantal verpest het voor al die anderen. De rest van de jeugd, de grote meerderheid, is zich bewust is van hun verantwoordelijkheid. Bovendien zijn zij het die in de supermarkt nog altijd de vakken vullen voor onze boodschappen.’’

Tot nu toe is er in Haarlemmermeer nauwelijks dreiging van rellen geweest. Volgens Schuurmans mede omdat de politie allerlei berichten in de gaten houdt. ,,Er is veel beeldmateriaal beschikbaar, dat wordt allemaal nagekeken.’’

Er zijn wel berichten geweest van de strekking ’kom koffiedrinken’ in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp, maar het is niet tot rellen gekomen. Het Burgemeester Van Stamplein in Hoofddorp werd genoemd en werd extra bewaakt.

Volgens haar werken ook de strenge straffen die aan de eerste groep aangehouden relschoppers in het land zijn uitgedeeld een preventief.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.