Telstar in derby gemakkelijk langs Jong AZ [video]

Theo Brinkman
Alkmaar

De Noord-Hollandse derby tussen Jong AZ en Telstar is maandagavond gewonnen door Telstar. Terell Ondaan was de man van de avond. Hij maakte beide doelpunten in de 0-2 overwinning, die Telstar twee plekjes doet stijgen op de ranglijst: van de vijftiende naar de dertiende.

Telstar kende een bliksemstart. Binnen acht minuten verscheen Ondaan twee keer vrij voor AZ-doelman Jasper Schendelaar. Beide keren had hij een vrije doortocht door het centrum van de AZ-verdediging, waarbij de eerste een gevolg was van een flinke fout van Justin Bakker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De verdediger verwerkte een diepe bal volkomen verkeerd. Ondaan kon vervolgens zo doorlopen en met een geplaatst schot scoren. Bij zijn tweede kans was hij keeper Schendelaar al gepasseerd, maar schoot hij tegen de op de doellijn staande Joerie Church.

Ook Jong AZ wist in de eerste helft wel kansen te creëren, maar niet zulke grote als die van Ondaan. Aanvoerder Jamie Jacobs kreeg de beste mogelijkheden.

Hij verscheen twee keer in vrije positie voor het doel na subtiele passjes van Jeremy Helmer, maar zijn volleys waren niet goed genoeg om doelman Wesley Zonneveld te kloppen. Datzelfde gold voor schoten van Vince Gino Dekker, Tijjani Reijnders en Mauro Savastano. Keer op keer redde Zonneveld.

Na rust wist Jong AZ nauwelijks nog gevaarlijk te worden en zakten het niveau en de amusementswaarde van de wedstrijd flink. Eigenlijk zorgde alleen Ondaan af en toe voor spektakel.

Zo schoot hij een keer op de lat en dwong hij keeper Schendelaar tot een redding. Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor Ondaan. Het meeste werk werd echter gedaan door verdediger Donny van Iperen, die met een enorme rush het veld overstak en vervolgens Ondaan op maat bediende.

Daarmee was het duel beslist, want het was duidelijk dat het zwakke Jong AZ de 0-2 achterstand niet meer goed zou gaan maken.

Jong AZ – Telstar 0-2

6. Ondaan 0-1, 64. Ondaan 0-2.

Jong AZ: Schendelaar; Church, Weigelt, Bakker (57. Goudmijn), Savastano; Helmer (68. Kaandorp), Reijnders, Kramer; Jacobs, Mihálik, Dekker (80. Taabouni).

Telstar: Zonneveld; Cabral, Van Huizen, Van Iperen, Brito; Springer (65. Van Haaren), Mertens, Lynen, Korpershoek; Ondaan (90. Groot), Sno (82. Van Doorm).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen