Schrijf mee met het Groot Dictee in bibliotheek Haarlem

Frits Spits© Foto Studio Kastermans

Van onze kunstredactie
Haarlem

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is nieuw leven ingeblazen en vindt zaterdag 15 december plaats in Haarlem. Plek van handeling is de Bibliotheek Haarlem Centrum.

De bibliotheek roept inwoners van Haarlem en omgeving op aanwezig te zijn bij het dictee. Dat kan door aanmelding via de website van de leeszaal. Deelnemers kunnen dan ter plekke meeschrijven. Belangstellenden kunnen ook thuis deelnemen via een livestreamverbinding van De Taalstaat.

Doorvlooien

Vanuit deze ruimte - de Doelenzaal - aan de Gasthuisstraat 32 (Haarlem) wordt het radioprogramma De Taalstaat live uitgezonden tussen 11.00 en 13.00 uur. Presentator is Frits Spits. Doe jij niets liever dan teksten doorvlooien op spelfouten? Zet jij altijd de puntjes op de i? Laat dan zaterdag je kennis op de proef stellen, luidt de uitnodiging van de bibliotheek.

Wie erin slaagt een gratis kaartje te bemachtigen wordt zaterdag vanaf 10.00 uur ingehaald door het muzikale trio Funfare. Het Doelenplein is extra gezellig gemaakt met een Boek & Zopietent.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.