’Frenkie de Jong kiest voor PSG’ [video]

Frenkie de Jong valt in de interland tegen Duitsland.© AFP

AMSTERDAM

Ajax raakt Frenkie de Jong na dit seizoen zo goed als zeker kwijt aan Paris Saint Germain.

De Telegraaf meldt dat de 21-jarige middenvelder de Franse topclub verkiest boven Manchester City. De club uit Parijs is bereid 75 miljoen euro te betalen voor de Ajacied.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een delegatie van PSG was donderdag in Amsterdam en wil volgens de krant de gevraagde afkoopsom van 75 miljoen euro van directeur voetbalzaken Marc Overmars op tafel leggen.

Overmars bevestigt het bezoek van de Fransen, maar zegt ook dat er nog geen definitief akkoord is getekend. Meer clubs hebben volgens de Ajax-directeur interesse. De Jong wer eerder in verband gebracht met Manchester City en FC Barcelona. Een vertrek in de winterstop is voor Overmars onbespreekbaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Paris Saint-Germain beschikt over grote financiële slagkracht, met dank aan de steenrijke eigenaar Nasser Al-Khelaifi. De club trok de afgelopen seizoenen al zo'n 400 miljoen euro uit voor de komst van Neymar en Kylian Mbappé.

De Jong zou beide scherpschutters vanaf het komend seizoen van de juiste munitie moeten voorzien. Manchester City beschikt over vergelijkbare financiële middelen als PSG. De club staat echter onder toezicht van de UEFA, vanwege het mogelijk overtreden van financiële regels.

Trainer Erik ten Hag reageerde nuchter op de berichtgeving over De Jong, die na Virgil van Dijk (80 miljoen euro) de op één na duurste Nederlandse voetballer ooit kan worden. ,,Hij sprak net al Frans tegen mij", lachte hij.

,,We weten dat de beste zes clubs van Europa een paar spelers van ons op het oog hebben. We moeten ons niet laten afleiden en vooral onze wedstrijden blijven winnen. Het tijdstip van deze berichten maakt me ook niet uit. Zulke berichten zullen blijven komen."

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen