Overvallers Zwanenburgse modezaak gaan drie jaar de cel in

Overvallers Zwanenburgse modezaak gaan drie jaar de cel in
Zwanenburg

Criminelen Jeffrey V. en Younes C. moeten voor 36 en 30 maanden de cel in. Ook moeten ze een schadevergoeding van 11.000 euro betalen aan ondernemer Jenke Haverhals uit Zwanenburg.

Dat oordeelde de rechtbank Amsterdam donderdag.

De criminelen poogden in de nacht van 2 op 3 juli in te breken bij de modezaak van Haverhals en richtten een schade van veertigduizend euro aan. Op 4 juli kwamen ze overdag terug met bedekte gezichten.

’Rot op!’, schreeuwde Haverhals, terwijl hij in een flits een hockeystick bij de toonbank pakte om hen te verjagen. De mannen vluchtten op hun scooters.

Het was de zoveelste overval voor de Zwanenburgse ondernemer. In zes jaar tijd is hij door een vijftigtal misdaden geterroriseerd, waaronder inbraken, ramkraken, winkeldiefstallen en overvallen. De schadepost: een miljoen euro.

De officier van justitie had vooraf een celstraf van 36 en 30 maanden gepleit.

„Daarom ben ik heel tevreden”, reageert Haverhals. „Gelukkig heeft de rechter laten zien dat het loont als je vecht om je gelijk te halen en dat het recht dan zegeviert. Dit is een belangrijke stap voor MKB’ers. Want ik moet toch de veiligheid van mijn medewerkers waarborgen? De politie en minister Grapperhaus doen het niet.”

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie