Gerard Kemkers opent Winter Wonderland in Bennebroek

1/2
Bennebroek

Oud-schaatser Gerard Kemkers opent volgende week vrijdag de kunstijsbaan van Bennebroek Winter Wonderland. Kemkers werd derde op de Olympische Spelen van Calgary op de vijf kilometer. Als coach was hij met Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst goed voor zeven olympische titels.

Ook de Bloemendaalse burgemeester Elbert Roest is aanwezig bij de opening van de tijdelijke schaatsbaan op evenemententerrein Middendorp aan de Bennebroekerlaan. Het is voor het eerst dat Bennebroek een winterparadijs heeft. Naast de schaatsbaan komt een kleine horecagelegenheid, de Winter Wunderbar. De vrijwillige initiatiefnemers hopen met de baan een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jong en oud te creëren, ook voor de andere kernen van de gemeente Bloemendaal.

De baan blijft tot en met 6 januari liggen. Op de baan is ruimte voor vrij schaatsen, curling, schoolschaatsen en clinics. Bennebroek Winter Wonderland wordt 14 december om 12 uur geopend. Vanaf 15 uur is het vrij schaatsen. Bij de opening is een optreden van de veelzijdige zangeres Ruby van Urk.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.