Premium

Burgemeester blij met operatie tegen maffia, 43-jarige Velsenaar opgepakt

Burgemeester blij met operatie tegen maffia, 43-jarige Velsenaar opgepakt
Velsen

Een 43-jarige inwoner van Velsen die woensdag tijdens een grote internationale operatie tegen de maffia werd opgepakt, zit nog vast. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij xtc-productie, aldus een woordvoerder van de FIOD.

De Velsenaar wordt waarschijnlijk vrijdag voorgeleid aan een rechter-commissaris, die beslist of de man achter slot en grendel blijft.

Lees hier: Vijf arrestaties in Nederland bij ’Ndrangheta-actie, invallen in gemeente Velsen en Amsterdam [video]

De Velsense burgemeester Frank Dales zegt blij te zijn met de grootschalige actie tegen de georganiseerde misdaad, waarbij ’crimefighters’ dus ook in deze contreien in actie kwamen. In Velsen werd tijdens de operatie zestig kilo xtc/mdma aangetroffen.

De actie draagt bij aan de lokale veiligheid, vindt Dales. Hij was van tevoren niet op de hoogte van de operatie, die zich richtte op maffia-organisatie ’ndrangheta.

,,Bij de actie was ook geen lokale politie betrokken. Je kunt in Velsen niet onder de radar blijven, wordt door deze operatie duidelijk. Als je iets doet dat niet in de haak is, komt dat uiteindelijk altijd boven.’’

Dales maakt van de gelegenheid gebruik om (nogmaals) een lokaal knelpunt onder de aandacht te brengen. De gemeente Velsen heeft slechts beperkt zicht op wat er zich in het IJmuidense havengebied afspeelt.

De burgemeester doet een dringend beroep op Velsenaren om alert te zijn op criminele activiteiten daar.

Op initiatief van Dales’ voorganger Franc Weerwind lag het havengebied van IJmuiden enige tijd onder de loep bij politie en justitie.

Zo werden daar geregeld grote controleacties gehouden. Maar die acties zijn stopgezet. Wel loopt er inmiddels een ander veiligheidsproject, de zogenoemde Bedrijven Investeringszone (BIZ).

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.