HFC weer tweede op lijst van Voetbaltrainer

HFC weer tweede op lijst van Voetbaltrainer
Tadmine van HFC in actie tegen tegen VVSB.
© Archief
Haarlem

Al enkele jaren stelt het blad De Voetbaltrainer een Top 200 van amateurclubs op. Evenals vorig jaar blijkt Koninklijke HFC goed te scoren. De Haarlemse club staat wederom op de tweede plaats.

De ranglijst wordt opgesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team.

Dit jaar is de puntentelling bij de jeugd aangepast. De jury van het blad keek bij de jeugdteams naar het niveau waarop O19-1, O19-2, O17-1, O17-2, O15-1, O14-1 en O13-1 van een bepaalde vereniging actief zijn.

In de hoogste leeftijdsklasse zijn overigens wel meer punten te verdienen dan in de jongere leeftijdsklassen.

Net als in de voorgaande jaren, het is de zesde keer dat de lijst wordt gemaakt, staat AFC uit Amsterdam bovenaan. HFC staat dus tweede. Het verschil is zeven punten gebleven. Op de derde plek staat Excelsior Maassluis, dat vorig jaar nog vijfde stond.

Hoofddorp

Vanuit de regio staan nog twee clubs in de lijst. Hoofddorp is enkele plaatsen gestegen. De Voetbaltrainer zette het team vorig jaar nog op plaats 85. Dit jaar staat de vereniging, waarvan het eerst team in de eerste klasse uitkomt, op de 66ste plek.

Twee seizoenen geleden bezette Hoofddorp nog de 130-ste plaats. Nieuw in de ranglijst is Hillegom. Zij komen op plek 147 binnen in de lijst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen