Premium

Al negen uur geen tegengoal voor Velsen-keeper Albers

Al negen uur geen tegengoal voor Velsen-keeper Albers
Bijna elke bal is dit seizoen voor Yorinn Albers van RKVV Velsen.
© Foto United Photos/Laurens Bosch
Driehuis

Bij EDO stond Yorinn Albers al bekend als een betrouwbare sluitpost maar dit seizoen bij RKVV Velsen uit Driehuis is hij bijna niet te passeren. De 28-jarige Haarlemmer hield zijn doel al zes wedstrijden achter elkaar schoon.

Soms leidt een negatieve gebeurtenis toch naar iets positiefs, zo ervoer Yorinn Albers. Toen EDO na vorig seizoen besloot te stoppen met het zondagteam kwam dat rauw op zijn dak.

Hij was juist een jaar eerder terugkomen met het idee dat hij bij EDO de rest van zijn carrière onder het doel zou staan. ,,Ik ben een kind van de club, ben daar als kleine jongen begonnen met voetballen en ken iedereen. Het is mijn cluppie dus ik vond het zonde.”

Het gedwongen vertrek bij zijn jeugdliefde zorgde er wel voor dat Velsen bij hem aanklopte. En daar maakt hij nu elke week indruk. De formatie van Martin Haar staat op de derde plaats in de eerste klasse en hoefde pas vier tegentreffers te incasseren.

Die vielen allemaal in de eerste vier partijen, daarna liet Albers geen bal meer door. Dat is 540 minuten oftewel negen uur zonder tegendoelpunt.

,,Dat is mij nog niet eerder gelukt. We hebben zo’n goede achterhoede, we zijn bijna niet te kloppen. De verdedigers voor mij zijn een stel klasbakken. Remco van Dam, Mischa Plug, Bryan Dijkhuizen en Jesper Gutteling zijn erg sterk. Zij zijn niet te beroerd om het vuile werk op te knappen. Dat geeft mij als keeper veel rust. Ik weet van ze wanneer ze een bal terugspelen.”

Volgens Albers is het zijn taak om de mannen voor hem te coachen. ,,Ik ben een keeper die veel aanwijzingen geeft en ik voetbal ook mee. Tegen Hoofddorp hield ik zelf door scherpe reddingen de ploeg een aantal keer in de wedstrijd. Uiteindelijk wonnen we met 3-0, dat voelt natuurlijk goed.”

Of dit het beste seizoen is wat hij ooit heeft gespeeld durft de keeper nog niet zeggen. ,,In elk geval wel de beste seizoenshelft”, lacht hij.

,,Vorig seizoen ging het de eerste helft ook goed bij EDO. Ook toen haalde ik een hoog niveau. Daarna brak er veel onzekerheid uit over het voortbestaan van het zondagteam. Dat werkt toch door op je spel.”

Sfeer

Voorlopig hoeft hij zich daar bij Velsen geen zorgen over te maken. De sfeer is uitstekend.

,,Ik heb vroeger bij VSV uit Velserbroek gespeeld. Na de wedstrijd tegen Velsen zaten we dan vaak samen met elkaar in de kantine. Toen ik werd gevraagd om bij Velsen te komen, ben ik heel goed in de groep opgenomen. Iedereen is bereid om je te helpen”

Albers is ook onder de indruk van zijn nieuwe trainer Martin Haar, de voormalig winnaar van de Gouden Schoen en jarenlang assistent-trainer bij AZ streek deze zomer neer in Velsen.

,,Je merkt dat hij een achtergrond in het professionele voetbal heeft. Hij heeft een andere kijk op voetbal dan die ik van andere trainers ben gewend.”

Albers geeft een voorbeeld. ,,Haar is heel duidelijk. Hij hamert erop dat we goede en duidelijke afspraken maken over wie wat doet in het veld. Zo komen we niet voor verrassingen te staan, ook niet in de verdediging. Tegelijkertijd wil hij ook dat de spelers meedenken over de tactiek. Iedereen wordt bij het geheel betrokken. We zijn een collectief.”

De hoofdtrainer besloot ook om het trainingsschema van de selectie van Velsen te intensiveren. In plaats van twee keer per week wordt er nu drie maal in de week getraind. En dat werpt volgens Albers zijn vruchten af.

,,We lopen op maandag uit. Voor mij als keeper maakt dat niet heel veel verschil maar bij de rest merk je echt dat ze hierdoor sneller herstellen. In de wedstrijd tegen FC Boshuizen merkte je de laatste twintig minuten echt dat zij moe werden. Wij waren veel fitter. Helaas hebben we die wedstrijd niet gewonnen want we waren toen wel sterker.”

Kampioenschap

Dat Velsen uitgerekend tegen FC Boshuizen, vooraf beschouwd als een van de sterkste ploegen, zo goed speelde is voor Albers een teken dat er dit seizoen veel mogelijkheid is voor Velsen.

,,Vorig seizoen speelden ze hier nog degradatievoetbal met de kont tegen de zestien, nu denken we meer naar voren. We hebben alleen verloren van koploper JOS Watergraafsmeer. Ik denk zeker dat we bovenin mee kunnen denken. Het kampioenschap? Ja, ik denk dat dat mogelijk is.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen