Eis van elf jaar voor doodsteken vriendin in Amsterdam

AMSTERDAM

Tegen een man (48) die begin september in een vlaag van woede zijn vriendin had neergestoken, is elf jaar celstraf geëist wegens doodslag. De 45-jarige vrouw overleed tien dagen later.

De man had op haar telefoon gezien dat ze intiem was met een andere man en ging door het lint.

De twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. Het gebeurde in het Amsterdamse huis van een familielid van de vrouw.

Toen de vrouw sliep, bekeek de man haar telefoon en zag hij haar in een hotelkamer met een andere man, die hij overigens ook goed kende. Ze lag met hem op bed en er waren ook foto's waarop ze voor die man poseerde. Ook zag hij een filmpje van de twee.

De man haalde een mes uit de keuken, maakte zijn vriendin wakker en er ontstond een gevecht. Hij stak haar neer en meldde dat iets later op straat aan surveillerende politiemensen.

De vrouw werd met veertien steekwonden in hoofd, borst en buik naar het ziekenhuis gebracht, waar ze tien dagen later overleed.

De officier van justitie hield rekening met het blanco strafblad van de man, dat hij heeft verteld wat er is gebeurd en dat hij spijt had.

Maar zij vond het wel strafverzwarend dat de man zijn vriendin om het leven heeft gebracht in een huis waar familieleden aanwezig waren, onder wie een elfjarig neefje.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.