’Allemaal foto’s’ bij Kunst centrum Haarlem

Unititled (Gedempte Herengracht, 2016).© Werk van Maarten Rots

Leontien van Engelen
Haarlem

De focus in de expositieruimte van Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht ligt tot en met 19 januari op fotografie.

Naast werken van Martijn van de Griendt (lees hier het interview met hem) worden foto’s getoond van mede-Haarlemmer Rob van Bruggen en van Maarten Rots. Het geheel is aangevuld met foto’s van onder anderen Tessa Posthuma de Boer, Jan Theun van Rees, Jack Burger en Arthur Martin die uit de eigen collectie van het kunstcentrum komen.

De expositie laat een combinatie zien van documentaire fotografie en kunstzinnige beelden. Maarten Rots maakt van alledaagse straatbeelden abstracte composities terwijl Rob van Bruggen een voorliefde heeft voor geposeerde fotomodellen in een mysterieuze omgeving.

Op zondag 16 december en op zaterdag 5 januari is een aantal fotografen aanwezig in het Kunst centrum Haarlem. Zij worden geïnterviewd door Marina Raymakers, directeur van Kunst centrum Haarlem. Het aanwezige publiek kan vragen stellen over hun werk en werkwijze. De bijeenkomsten starten om 15.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Kunst centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121 in Haarlem.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.