Hoofddorpse Imani de Jong met goed gevoel naar NK

Hoofddorpse Imani de Jong met goed gevoel naar NK
Hoofddorp

De Martinez Cup was de laatste serieuze voorbereiding op de Nederlands Jeugd- en Juniorenkampioenschapen die later deze maand plaats hebben in respectievelijk Eindhoven en Tilburg.

Voor Imani de Jong leverde het een goed gevoel op. Op alle afstanden zwom de 16-jarige Hoofddorpse in het Amsterdamse Sloterparkbad een persoonlijk record.

De prijzen die De Jong ontving op de 50, 100 en 200 vrije slag waren deze keer geen medailles.

De sponsor en naamgever van het had bonbons beschikbaar gesteld en dus leverde de tweede plaatsen op de 50 meter (25,37) en 200 meter vrije slag (1.57,83) een iets groter doosje op dan de derde plaats op de 100 meter vrije slag (55,19).

,,Ik ben vooral blij dat ik mijn tijden verbeter. Ik ga voor het eerst bij de senioren het NK zwemmen, dus dit is heel erg fijn’’, aldus de zwemster van ZPCH die bij het Opleidingscentrum in Amsterdam traint bij jeugdbondscoach Kees Robbertsen.

Voor Lars Bottelier was er een klein doosje lekkernij na de derde plaats op de 400 vrije slag (4.00,02).

,,Dat was geen persoonlijk record. Het tweede deel moet beter. Op de 400 wisselslag werd ik zesde in een dik persoonlijk record van 4.42,21’’, aldus de 21-jarige IJmuidense zwemmer van VZV.

Trainer Sjaak Kagchelland van ZPCH keek ook tevreden terug op de wedstrijden. Alysha de Jong (5.29,95) en Robin Spreeuw (5.35,21) plaatsen zich voor het NJJK.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen