Premium

Na weken kwakkelen wint In ’t Veld in Haarlem

Na weken kwakkelen wint In ’t Veld in Haarlem
Schaatsen

Na weken lang kwakkelen met zijn rug en zijn conditie heeft Kai in ’t Veld (17) de weg omhoog weer terug gevonden. Bij de kwalificatiewedstrijd voor het NK Sprint in Haarlem won hij zaterdag de 500 en de 1000 meter. Zondag werd de schaatser in Den Haag derde op de 3 kilometer en daarmee plaatste hij zich op alle drie de afstanden voor het NK Sprint en het NK Afstanden voor junioren.

„Het gaat weer de goede kant op”, zegt de schaatser van IJsclub Haarlem. Op de 1000 meter liepen mijn rechte stukken goed en reed ik zelfs een baanrecord. Op de drie kilometer kon ik ook goed druk zetten en kwam ik gemakkelijk op snelheid. Ik ben blij met de manier waarop ik afgelopen weekend heb gereden.”

De afgelopen maanden ging het schaatsen van Kai in ’t Veld wat minder voortvarend. Hij kwam niet goed van zijn trainingsstage in Canada terug en was niet fit.

„In Canada heb ik me te weinig op mijn techniek geconcentreerd. Dat moest ik de afgelopen weken inhalen. Verder heb ik een rugblessure en die hindert me in mijn bewegingsvrijheid. Ik heb een asymmetrie in mijn rug waardoor mijn rug aan de ene kant heel soepel beweegt en aan de andere kant stijf is. Het doet geen pijn, maar het maakt me wel minder mobiel, waardoor ik niet vrij kan schaatsen”, aldus In ’t Veld na afloop van de kwalificatiewedstrijden in Haarlem.

„De afgelopen weken heb ik met de fysiotherapeut hard aan mijn herstel gewerkt. Het gaat steeds beter en mijn rug gaat met kleine stapjes vooruit. Afgelopen weekend schaatste ik al een stuk beter dan een paar weken geleden en dat was terug te zien aan mijn tijden. Eerst kon ik niet eens op één been staan en nu vlieg ik alweer het ijs over. Over twee weken is het NK Sprint voor junioren in Enschede en dan wil ik er staan. Nog twee weken hard trainen en ga ik daar vlammen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen