RFC Haarlem laat USRS even schrikken

Rugby

RFC Haarlem ging in Nieuwegein met 37-15 onderuit tegen USRS. Toch was coach Walter van Ling goed te spreken over het optreden van zijn formatie.

Met name in de eerste helft deed RFC Haarlem absoluut niet onder voor de Utrechtse studenten. Sterker nog, de Haarlemmers grepen brutaal een 0-10 voorsprong. ,,We begonnen echt heel sterk”, blikte Van Ling terug. ,,We speelden met meer geduld dan voorheen. Daar hebben we de hele week op getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.”

Bij rust ging RFC Haarlem met 5-10 aan de leiding. Volgens Van Ling waren de gastheren van USRS daar behoorlijk van geschrokken. ,,Zij moesten natuurlijk oppassen dat ze hun topzesklassering niet zouden verspelen, dus deden ze er in de tweede helft een schepje bovenop.” Dat was te merken, want USRS scoorde in rap tempo twee try’s achter elkaar. RFC Haarlem kwam nog even terug tot 19-15, maar zag USRS in de slotfase weer uitlopen. ,,We konden nog best lang meekomen”, vond Van Ling. ,,Maar op een gegeven moment verloren we toch weer een paar keer veel te gemakkelijk de bal.

RFC Haarlem sluit de eerste fase zondagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen Ascrum 2. Van Ling onthulde zijn strijdplan alvast: ,,We moeten er gewoon voor zorgen dat we twee eerste helften spelen, want de eerste helft tegen USRS was uitstekend.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie