’Nederland op voorlopige kalender Formule 1 in 2020’

’Nederland op voorlopige kalender Formule 1 in 2020’
Luchtopname van Circuit Zandvoort. Het circuit hoeft maar enkele kleine ingrepen uit te voeren om het weer geschikt te maken voor een grand prix in de Formule 1 in 2020.
© ANP
ZANDVOORT

Formula One Management Limited (FOM) heeft op de voorlopige kalender van 2020 een plek ingeruimd voor een grand prix in Nederland.

Dat hebben bronnen bij de afsluitende race in Abu Dhabi tegen de website Formule1.nl gezegd. Zandvoort geniet de voorkeur. Indien dat geen haalbare kaart blijkt, wordt het Assen.

Lees ook: ’Formule 1-race in Zandvoort kan al in 2020’

Na Vietnam, dat onlangs al bevestigd werd, wordt Nederland de tweede ‘nieuwe’ stop op de Formule 1-kalender van 2020. De race zal gepland worden voor mei, schrijft Formule1.nl. 35 jaar geleden was voor het laatst een Formule 1-race in Nederland.

Lees ook: Assen: Zandvoort heeft geen deal met Formule 1

Zandvoort heeft de beste papieren, vanwege de historie en nabijheid van Amsterdam. De FOM heeft dat circuit-eigenaar prins Bernhard van Oranje per brief ook laten weten.

Probleem is dat er diverse aanpassingen nodig zijn om aan de strenge noodzakelijke eisen van de internationale autosportfederatie (FIA) te kunnen voldoen.

Lees ook: Al 600 protesten tegen Formule 1 op Zandvoort

Daarvoor is Van Oranje op zoek naar financiers. Hij liet onlangs weten de kosten voor het organiseren van een grand prix op 30 tot 40 miljoen euro te schatten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.