Zevende titel op rij voor SV PAX

Lisa Deen
Turnen

Chantal Peper, Anne Klein, Sarah Wind, Juan Dijkstra en Chun Yan Ringenaldus van turnvereniging SV PAX Haarlemmermeer hebben de Nederlandse teamtitel in de eerste divisie met succes geprolongeerd. Met 147,684 punten bezorgden ze PAX bovendien de zevende titel op rij.

De Hazenkamp Gymsports uit Nijmegen eindigde met 144,400 punten op de tweede plaats, gevolgd door de combinatieploeg van VGV Varsseveld, Tabitta Boxtel en Bredagym (139,816).

Al sinds 2012 is de club uit Haarlemmermeer ongeslagen in de eerste divisie. Voor Chantal Peper en Anne Klein was het de zesde keer dat ze de titel grepen. „Het is supervet dat we die titel al zolang achter elkaar winnen. Onze kracht heeft vooral te maken met het feit dat we elk jaar weer met een gemotiveerde groep meiden aan de start staan. We zijn allemaal bereid om elke training hard te trainen. Zo motiveren we elkaar en vormen we echt een team”, vertelde Klein achteraf.

Aanmoedigen

In Nijmegen kwamen Peper, Klein en Wind in actie op de meerkamp. „De wedstrijd verliep voor ons vrijwel vlekkeloos. Alleen aan brug hadden we twee kleine foutjes, maar grote fouten zijn er niet gemaakt. Naar de concurrentie heb ik niet veel gekeken, want ik heb me vooral beziggehouden met mijn eigen wedstrijd en het aanmoedigen van mijn teamgenoten”, vertelde Peper achteraf.

Na de foutjes aan brug wisten Klein en Peper dan ook dat ze nog even aan de bak moesten. „We hadden even wat goed te maken op balk en vloer en hebben na brug tegen elkaar gezegd dat we zouden gaan knallen op balk. Dat lukte”, zei Klein. Op vloer was het daarna slechts een kwestie van afmaken voor PAX.

In de eredivisie was er brons voor SV PAX. De formatie met Kirsten Polderman, Mandy Mahgoub, Denise Tan, Ghizlane Barraki en Yara van Lierop turnde 141.567 punten bij elkaar. De turnsters van Topturnen Zuid, onder aanvoering van EK- en WK deelneemster Tisha Volleman, grepen met 148.835 punten het goud.

In de derde divisie was er zilver voor de afvaardiging van SV PAX. Het goud in dat niveau ging naar Swentibold Sittard.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen