Opluchting bij Haarlemse hockeyers om keeper

Stijn Keuris
Haarlem

Haarlem heeft het duel met Xenios door een vervelend ongeluk niet kunnen afmaken. Keeper Kirsty de Man kwam in botsing met een tegenstander en was het gevoel in haar benen kwijt. Een enorme schok, maar gelukkig bleek de schade mee te vallen.

Inmiddels zit De Man weer thuis, zij het met een hoop pijnstillers. Onderzoek wees uit dat ze haar rug niet gebroken heeft, terwijl die angst reëel was. ,,Je schrikt je kapot natuurlijk”, zegt coach Pieter Vlek.

,,Ze moest met de ambulance worden afgevoerd, daarna had niemand meer zin om door te spelen. De schrik zat er bij alle speelsters in, iedereen vond het verstandig om te stoppen.”

Het ongeluk gebeurde bij een actie die de 2-0 voor Xenios opleverde, het restant van de wedstrijd zal op een later moment worden uitgespeeld. ,,Wanneer precies weten we niet, dat hangt van de bond af. Ik wil nog wel even melden dat we geweldig zijn opgevangen door Xenios, er werd enorm meegeleefd.”

Strawberries, net als Haarlem spelend in de eerste klasse A, liet het afweten tegen directe concurrent Leusden. Het werd 2-2, waardoor Strawberries laatste blijft. Tot overmaat van ramp won de andere concurrent Alkmaar wel verrassend zijn wedstrijd. ,,We dachten ze echt te gaan pakken”, zegt assistent-coach Kevin Koster.

,,We werkten hard en kwamen ook op 1-0. En vervolgens hebben we genoeg kansen gekregen, komen we nog een keer voor en maken ze toch nog vlak voor tijd gelijk. Of het aan de druk ligt? De spanning speelde misschien wel een rol.” Volgende week spelen de eersteklassers nog, Strawberries ontmoet Myra. ,,We geloven erin, het is niet onmogelijk dat we die partij winnen.”

In de overgangklasse A won HBS met 4-2 van Leiden, maar Alliance kon niet in het spoor blijven. Bij koploper Union werd met 3-0 verloren. Geen man over boord, vindt coach Kasper Vrolijk. ,,Want we hebben sowieso een fijne eerste seizoenshelft achter de rug. Maar aan de andere kant had Union het de laatste weken lastig en gingen we er met een goed gevoel heen.”

Alliance bleef lang bij, maar zag Union in de slotfase uitlopen van 1-0 naar 3-0. ,,Een beetje geflatteerd, we kwamen prima met ze mee. Ik ben blij en trots, vergeet niet dat we zijn gepromoveerd. We mochten vandaag verliezen, al was het niet onze intentie.”

In de overgangklasse B liet Rood-Wit het een beetje glippen tegen Schaerweijde. Bij rust stond het 2-1, na zeventig minuten stond er 5-2 op het scorebord. Rood-Wit deed het helemaal niet gek. ,,Na rust maken we zelfs nog 2-2”, zegt coach Jeroen Buné. ,,Dan denk je dus lekker bezig te zijn. Misschien was de pijp toen wel leeg, want zij scoren er drie in tien minuten. Aan het eind van de tweede helft ging het wel weer, maar het was niet genoeg om het nog spannend te maken.”

De winterstop komt op het goede moment vindt Buné. ,,Iedereen is eraan toe. We hebben veel blessures, waardoor we de laatste weken een beetje roofbouw hebben gepleegd. We hebben we een paar A-spelers die meedoen en goed meekomen, maar het is niet voldoende. We moeten met kleine pijntjes spelen, maar ook met blessures. Ik heb er twee rondlopen die met een scheur in de enkelband spelen, getapet en wel, plus een brace. Dat kan dan misschien wel, maar niet een hele wedstrijd.”

Dat Anoek Verdonck twee keer scoorde zorgde nog voor een kleine glimlach. ,,Maar we gaan toch met een vervelend gevoel de winterstop in.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen