Boom staat succes Dennis Souverein in de weg

Marcel Tabbers
wielrennen

Een valpartij stond Dennis Souverein succes in de weg op Sloten tijdens de Amsterdamse Crosscompetitie. Ron Vroom won bij het organiserende WVA alweer zijn vierde wedstrijd op het snelle parcours nabij het Velodrome in Amsterdam.

In nog geen enkele wedstrijd was het ‘glibberen door de modder’. Door het koude weer van de voorgaande nacht was de ondergrond in Amsterdam aan de harde kant. ,,Het begint een beetje eentonig te worden zo met al die snelle rondjes. En dan was het ook nog eens droog allemaal’’, liet Souverein – lid van HRC Excelsior - weten. De klassementsleider reed tegen een boom aan bij een inhaalactie van een achterblijver. ,,Ik riep rechts houden en toen stuurde ze vol naar links. Heel jammer’’, meldde de balende ‘Souf’.

Voor Vroom was het een ‘zeer koude dag’. ,,Die paar technische stukken met een steil klimmetje erin maakte het leuk’’, meldde de renner van HRC Excelsior die vandaag 56 jaar is geworden. Zijn tactiek op de goede klassering gaf hij ook prijs. ,,Het is belangrijk bij de start dat je bij de eerste renners van het peloton moet zitten. Op die manier kom je in een goede positie.’’ Vroom slaagde in zijn opzet. ,,Ik reed eerst nog achter iemand aan. Vanaf de tweede ronde kwam ik aan kop en soleerde ik naar de winst.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal