Politiebureau Zandvoort minder vaak open

Politiebureau Zandvoort minder vaak open
© Google maps
Zandvoort

Het politiebureau aan de Hogeweg in Zandvoort is vanaf 1 december minder uren open. Een minder ruime openstelling geeft agenten meer tijd om op straat te zijn.

De wijziging betreft vooral de avonduren. Behalve op zaterdag wordt de avondopenstelling mondjesmaat bezocht. De politie kiest er daarom voor op maandag- en zaterdagavond nog tot 20.00 uur open te zijn, maar op de andere dagen tot 17.00 uur. Het politiebureau zal tijdens het winterseizoen - van september tot en met maart - gesloten zijn.

‘Efficiënt, maar wel dichtbij’, noemt de politie de ingreep. Ze wijst erop dat ook buiten openingstijden aangiften kunnen worden gedaan: via internet bijvoorbeeld, of via het 3D-aangifteloket in Heemstede.

Er is allerminst sprake van dat het politiebureau in Zandvoort binnen afzienbare tijd gesloten wordt, zo bevestigt de politie. Burgemeester Astrid Nienhuis van Heemstede suggereerde dat eind vorige week tijdens de begrotingsbehandeling daar. Een woordvoerder van de gemeente Heemstede laat weten dat er sprake is geweest van een misverstand: ,,Zij had gezegd dat het bureau in Zandvoort binnenkort dicht gaat, maar dit klopt inderdaad niet.’’ De burgemeester zal de raadsleden daarover informeren.

De openingstijden van het politiebureau in Zandvoort zijn per 1 december:

ma. en za.: 09.00 – 20.00 uur

di., wo., do. en vrij: 09.00 – 17.00 uur

zondagen van april t/m augustus: 09.00 – 17.00 uur

zondagen van september t/m maart: gesloten

Meer nieuws uit Haarlem