Publieksprijs Kunstlijn 2018 voor Bluebird van Ineke van Eden

Bluebird

Bluebird© Ineke van Eden

Leontien van Engelen
Haarlem

Keramiste Ineke van Eden heeft de Kunstlijn Publieksprijs 2018 gewonnen met haar werk Bluebird.

Zij werd donderdagmiddag in het zonnetje gezet in Kunst centrum Haarlem, waar zij uit handen van Kunstlijnvoorzitter Joke Breemouer de prijs in ontvangst nam.

Van Eden mag nu in het voorjaar van 2019 een solo-expositie verzorgen in Kunst centrum Haarlem.

De 33e editie van de Kunstlijn vond plaats op 2, 3 en 4 november. De overzichtstentoonstelling die jaarlijks bij de Kunstlijn wordt gehouden werd voor het tweede jaar gehouden in het Kunst centrum aan de Gedempte Oude Gracht.

Bij die overzichtstentoonstelling konden bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete kunstwerk. Een groot deel van de stemmen ging naar Bluebird, een speels uitziende vogel die met zijn kop door zijn poten tuurt en daarmee het thema van de Kunstlijn 2018, Omzien naar nu, prachtig in beeld bracht.

Op nummer 2 eindigde een schilderwerk van Miep den Daan en de derde plaats werd gedeeld door Rob van Bruggen, José Gouda, Erkin, Oliver Gouwenberg en Nicolette Swaak.

Ruim veertienhonderd belangstellenden bezochten afgelopen weekeinde tijdens de Kunstlijn de expositie waar de driehonderd deelnemende kunstenaars middels een miniatuurwerkje hun werk onder de aandacht brachten.

Weg zoeken

Kunstliefhebbers konden zich een beeld vormen van wat er te zien was en zich zo een weg zoeken door de regio om de verschillende ateliers, galeries en overige plekken te bezoeken waar werd geëxposeerd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.